dissabte, 2 de maig del 2009

New York - Visites imprescindibles.

Qui no ha desitjat alguna vegada visitar Nova York?
Segurament la ciutat més cosmopolita del món. És una d’aquelles ciutats que no et deixa indiferent, et captiva i t’enamora des de el primer moment. Amb una oferta que compleix les expectatives fins i tot dels viatgers més exigents, pots trobar-hi tot tipus d’oferta: cultura, oci etc...
Jo vaig tenir la sort de anar-hi i voldria recomanar-vos alguns del llocs imprescindibles que no podeu deixar de visitar.

Empire State Bulding.
Té 102 pisos i fa 443 metres d’altura. Va ser inaugurat el 1931. cada any és visitat per més de dos milions i mig de persones. Aquesta foto és tirada des de el mirador del pis 86, on es tenen unes vistes espectaculars.


Wall Street.
El seu nom prové del mur (Wall) edificat per evitar que els indis algonquins entressin a Manhattan.
Ara un dels punts neuràlgics de l’economia mundial. Aquí s’hi troben alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat:
· El Federal Hall National Monument: lloc on va ser investit George Washington president dels Estats Units el 1789.

· Trinity Church: d’estil gòtic, va ser construïda el 1846. entre el gratacels queda empetitida.
· New York Stock Exchange (la borsa): l’eix del món financer. Va ser construït el 1903.

Cinquena Avinguda.
Possiblement l'avinguda més famosa i amb més glamour del món. Aquí hi podem trobar les botiges més luxoses, Tifanny, Cartier i moltes de les millors firmes de moda i amb més prestigi del moment.
A prop de la cinquena avinguda hi trobem el Museum of Modern Art (MoMa), que ofereix una de les millors col·leccions d’art modern del món. Us recomano:
Les senyoretes d’ Avignon. (Pablo Picasso).
La nit estrellada. (Vincent Van Gogh). Fa uns dies us vaig recomanar aquest quadre aquí al bloc.

Pont de Brooklyn
Un dels símbols de la ciutat. Durant vint anys va ser el pont penjant més llarg del món i el primer en ser construït amb acer.
Central Park:
El pulmó de la ciutat, fa 4 km de llarg per 800 metres d’amplada.
És el lloc ideal per practicar esport o passar un diumenge de pick-nic amb la família o els amics.
Dins del parc hi trobem:
Strawberry Fields: creat en memòria de John Lennon.
Bethesda Fountain.
The Dairy:
És un edifici victorià meravellós.
Belvedere Castle: S’hi troba el Central Park Learning Center.

Times Square.
S’anomena així per la torre del New York Times inaugurada el 1906. Times Square és el cor del Theater District des de 1899 quan es va construir el New Victory Theater. Des de 1920 els neons de les cartelleres dels teatres il·luminen Times Square creen un espectacular panorama de llums. Aquí també hi trobem els estudis MTV, Sardi’s restaurant and grill entre molts d’altres lloc interessants per perdre’s.
Lower Manhattan:
La vista del baix Manhattan des de el transbordador del riu Hudson inclou alguns dels edificis més interessants de New York. Fins el setembre del 2001 aquesta vista estava dominada per el World Trade Center. Ara encara i podem veure el World Financial center, Liberty view, Banc de Nova York, el Nº 26 de Broadway i el Nº 17 de State Street.
Little Italy i Chinatown.
En l’actualitat Chinatown esta envaint Little Italy. En els seus carrers hi trobem moltes parades de fruita, peix sec i moltes altres curiositats. Mentre que a Little Italy sempre i pots degustar algun bon plat de pasta o algun gelat italià força bo.
Soho i Tribeca.
Barri amb molta arquitectura de ferro colat. Destaca sobretot l’edifici de les maquines de cosir “Singer” edificat el 1904. A Greene Street en l’interacció del carrer Greene i Prince hi trobem un mural de Richard Haas que a la totxana de l’edifici li dona l’aspecte d’una façana de ferro colat.
Greenwich Village:
Passejar per aquest barri et dona la sensació d’haver canviat de ciutat.
Les seves fileres de cases amb patis enjardinats, li dona a la zona un aire bohemi. Molts artistes i actors van viure en aquest barri.
És un d’aquells lloc que conviden a caminar sense una direcció concreta i que et desperta una gran curiositat saber que et trobaràs en el proper carrer.Flatiron Bulding.
Possiblement l’edifici que més m’agrada de New York. El Flatiron Building o també conegut com la planxa, degut a la seva forma triangular. És un d’aquells edificis que podries estar-te molta estona contemplant-lo i sempre t’atrauria l’atenció algun detall.
Chrysler Building i la Grand Central Terminal.
El Chrysler Building és un meravellós edifici d’art déco. Construït el 1930, esta decorat amb motius automobilístics. Aquest edifici va ser construït en l’època durada de l’automobilisme i a petició de Walter P.Chrysler, l’agulla art déco es va construir en acer inoxidable, representa el radiador d’un cotxe.
La Grand Central Terminal, és una joia del beaux arts i un dels edificis més emblemàtics de New York. Cal destacar el vestíbul principal i la manera de separar el tràfic de cotxes, peatons i trens.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Co***ns!! Quin repàs!! Realment és espectacular, és una ciutat que t'atrapa. Vaig llegir no sé on que si has anat a New York un cop seràs "newyorker" tota la vida. I realment una mica de veritat hi ha en tot això...
    Algun dia s'hi haurà de tornar...

    ResponElimina

GRÀCIES PER DEIXAR EL TEU COMENTARI.